xe88 Veebipõhine toiduhügieeni baaskoolitus - Kiire ja soodne

Veebipõhine toiduhügieeni 5 AK koolitus, baaskoolitus

Koolitust saab läbida 24/ 7  igal ajal. Olenemata, kas on riiklik püha, nädalavahetus või muu eriolukord. NB: oktoobris 2020 avame kõigile optsiooni: koolitusel ei ole võimalik läbi kukkuda. 

Meie firma teeb toiduhügieenikoolitusi veebis 2008.aastast. See tähendab, et enam ei pea koolitusklassis istuma. Teil on võimalus läbida 5AK H baaskoolitus “Toidukäitleja toiduhügieenikoolitus” interneti teel. Saa sertifikaat kohe kätte.

Toiduhügieenikoolitust nimetatakse rahvakeeli erinevalt: hügieenikoolitus, sanitaarkoolitus, toiduohutus koolitus. Neid nimetusi seob sama üks ühine tegur: toiduhügieen. Seda koolitust peavad läbima kõik, kes toidu ja joogi käitlemise ettevõttes töötavad, sh tootmisliini töötaja, abitööline, suvetöötaja, ettekandja, õpetajate abid, laevatöötajad, sh kahjuritõrje spetsialistid ja remodnimehed, kes nendes ruumides viibivad.

Registreeru, logi sisse, osta veebikoolitus 6,50+km (teid suunatakse registreerumise ja sisselogimise lehele).

Kuidas sisse logida, koolitust läbida ja sertifikaati kätte saada?

Kõik on väga lihtne:

A. Kui teil ei ole kasutajat veel, siis registreerige end kasutajaks siin: https://www.toiduhügieen.ee/kool/

B. Kui teil on on juba konto, siis logige sisse siin: https://www.toiduhügieen.ee/kool/

  1. logige sisse
  2. ostke koolitus
  3. valige makseviis, näiteks läbi panga
  4. peale makset suunatakse teid tagasi koolituse lehele ja saate KOHE alustada
  5. peale testi edukat sooritamist saate sertifikaadi KOHE kätte

Juhend, kuidas firma konto teha ja töötaja firma alla registreerida: https://www.xn--toiduhgieen-yhb.ee/wp-content/uploads/2021/03/EST-REGJuhend-TH010321.pdf

Juhend, kuidas sisse logida ja õppida: https://www.xn--toiduhgieen-yhb.ee/wp-content/uploads/2021/03/EST-Juhend-TH010321.pdf

Kas koolitusfirmat saab usaldada?

Meie ettevõtte on ESIMENE toiduhügieeni veebikoolituse pakkuja Eestis. Oleme õpetanud toiduhügieeni teemadel juba 2008.aastast. Lugege täienduskoolitusasutuse tegevuse kvaliteedi hindamise alused klikates SIIA.  Lisaks, Vaata õppekava SIIN.

Mida arvab Põllumajandus- ja Toiduamet õppe läbimisest interneti teel?

Meie teame, kui tähtis on toidu käitlemine ja sellega kaasnev toiduohutus. Helistasime Veterinaar- ja Toiduametisse ning uurisime, mida arvavad nemad sellest, kui ettevõtte otsustab sooritada toidukäitleja hügieenikoolituse järelkontrolli interneti teel. Saime mitteametliku üldise, kuid meid rahuldava vastuse ja seetõttu soovime seda ka teiega jagada.

Toidukäitlemisettevõttes (restoranid, kohvikud, transpordifirmad, lasteaiad jne) on vajalik, et töötajatel on piisaval tasemel hügieeniteadmised. Kui käitlemisettevõte näeb, et tema töötajate teadmiste kontrollimiseks on piisav vaid vastavasisulise testi lahendamine interneti teel, siis võib ettevõte koolitusele saatmise asemel lasta töötajal läbida testi. Kuid kindlasti peab see sama klausel olema sätestatud ka ettevõtte enesekontrolli (HACCP) plaanis, muidu astuksite vastuollu iseenda poolt kehtestatud reeglitele.

Greenclean Koolitus soovitab aga toimida järgmiselt: koolitus tuleb läbida kõikidel toitu ja jooki käitlevatel inimestel/ etevõtetel. Kui olete uus ettevõtja või ettevõtte, kes hakkab esmakordselt toitu või jooki pakkuma, siis osalege toiduhügieeni veebi- või kontaktkoolitusel. Arusaadavalt on kontaktkoolitus nii mõneski aspektis parem. Kuid kui võimalusi pole (ajaline ressurss, rahaline ressurss, muu põhjus), siis on meie veebikoolitus parim alternatiiv. Kui te kahtlete, kas pelgalt testi lahendamine on teie töötajate jaoks parim lahendus, siis osalege meie lektori kontaktkoolitusel.

Miks eelistada meie toiduhügieen.ee keskkond?

Meie ettevõte ei väljasta “vaid paberit.” Meie pakume veebipõhist toiduhügieenikoolitust aastast 2008. 97% veebikeskkonna www.toiduhügieen.ee/koolituskeskkond kasutajatest läbivad koolituse esimese korraga. Sellele vaatamata: oktoobrist 2020 saavad kõik kasutajad koolitust nii kaua läbida kuniks sertifikaat on käes, seega pakume 100% sertifikaadi saamise võimalust. Oluline on ju mitte paber vaid ka enesekontrolli ja toiduhügieeni toimivus ettevõttes.

Unknown

Täiendavatele küsimustele vastame meeleldi tel: 6700 184, whatsapp chat 58501235 või emaili teel info@greenclean.ee

Kui soovite ettevõttepõhist koolitusmaterjali ja eksamit, kirjutage palun palve siia: info@greenclean.ee

Veebipõhine toiduhügieeni 5 AK H koolitus, baaskoolitus õppekava

Rühm: Toiduhügieen

Õppekava koostamise alus, vastavus: Toiduseadus; Euroopa Pardlamendi ja Euroopa Nõukogu määrusega nr 852/ 2004 (29.02.2004) toiduainete hügieeni kohta; märgistamise määrus 1169/2011. Sh: Toidualane teave, toitumisalane teave, märgistamine (kohustuslik alates 31.12.2016).

Eesmärk: Koolituse lõpuks on osaleja saanud teadmisi ja meelde tuletanud toiduhügieeni põhitõed.

Õpiväljundid: Koolituse lõpuks on osaleja kursis, millised on ohud, kuidas kaitsta toitu ohu eest, kuidas ta saab oma ülesannete ulatuses toiduhügieeni tagada.

Sihtgrupp: Toidukäitleja, toitu käitleva ettevõttega seotud isikud, lasteaiakasvatajad, kokad, kokaabid, ettekandjad, stjuuardessid; restorani-kohvikutöötajad, kes peavad oskama andma toidualast teavet jt.

Keeled: Eesti, vene, inglise, ukraina keel

Õppe alustamise tingimused: Inimene, kes soovib töötada toitu või jooki käitlevas asutuses, kes peab teadma toiduhügieeni temale usaldatud tööülesannete ulatuses ja kes vajab uut või korduvat toiduhügieenitunnistust (vajadus vastavalt töökoha enesekontrolliplaanis kajastatud korrale).

Õppe maht: 5 AK H, millest 4,5 akadeemilist tundi on iseseisvat õppetööd ja 0,5 akadeemilist tundi on kirjalik enesekontroll

Õppekeskkond: toiduhügieen.ee keskkond

Õppevahendid: Metoodiline materjal sisaldub hinnas. Õppijal peab olema nutiseade (nt smart-telefon, tahvelarvuti, arvuti) ning hea kiirusega internet.

Õppe protsessi kirjeldus: Iseseisev töö, mis tuleb õppijal sooritada õppe ajal. Õppida saab igal ajal 24/7.

Õppe sisu:

1) toiduhügieen ja toiduhügieeni põhimõtted;

2) toiduhügieen ja mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;

3) toidumürgistus ja toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, -infektsioonid, allergia ja talumatus;

4) toidu saastumine ja toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;

5) toidu säilitamine ja toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll;

6) käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed;

7) toiduhügieen ja puhastamine ja desinfitseerimine;

8) toiduhügieen ja kahjuritõrje;

9) toiduhügieen ja isiklik hügieen;

10) enesekontrolli põhimõtted;

11) toitu käsitlevad õigusaktid;

12) toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus toiduhügieeninõuete täitmise eest vastavalt tööülesannetele;

13) toidualane teave, toitumisalane teave, märgistamine, mahetoit;

14) test

Õppemeetod: Õppija osaleb 4,5 akadeemilise tunnises auditoorses ja 0,5 akadeemilise tunnises iseseisvas töös ning sooritab eksamtesti.

Õppematerjalide loend: Toiduhügieen 5 AK H koolitus, baaskoolitus, 2018, Greenclean OÜ

Hindamine ehk õppe lõpetamise tingimused: Õpingute lõpetamise eelduseks on eksamtesti edukas sooritamine. Edukaks sooritamiseks loetakse tulemust mitte vähem kui 75% 100%st.

Väljastatavad dokumendid: Koolituse läbinule väljastatakse vastav sertifikaat/ tunnistus.

Koolitaja kvalifitaktsioon: Greenclean OÜ lektor või tema poolt kontrollitud külalisesineja, kes on omandanud kõrgemat erialast haridust või aktiivselt tegutsenud õpetatavas valdkonnas ning omavad vastavasisulist kogemust, mida nad on võimelised tõestama.

Lektor (main, kui kliendiga pole sõlmitud erialaseid kokkuleppeid): Annika Gorelova.

Koolitusasutuse tegevuse kvaliteedi tagamise alused on järgmise lingi all: https://www.toiduhügieen.ee/koolitused/taienduskoolitusasutuse-tegevuse-kvaliteedi-tagamise-alused/

Uuendatud: 04.10.2023